Hello World

Het eerste echte berichtje op een blog, dan hoor je eigenlijk wel welkom te zeggen natuurlijk.

Tja, dit kan je natuurlijk -zoals webdevelopers gewent zijn- doen met een simpel Hello World berichtje, maar dat vind ik toch wel iets te weinig voor jou, de bezoeker die tijd heeft genomen dit bericht te lezen.

Welkom, wie ben ik?

Welkom, ik ben Wouter de Jong en ik woon in Huizen, Nederland. In januari 2010 ben ik begonnen met het maken van mijn allereerste website en dat is toen uitgegroeid tot een behoorlijke bezigheid. Ik heb in 2010 kennis gemaakt met HTML en CSS doormiddel van scene one , een geweldige site. Toen ik dacht dat ik alle HTML en CSS kende ben ik een beetje half begonnen met JS, ik kende de basis, maar echt scriptjes maken lukte mij nog niet. In september 2010 ben ik op het PHPhulp forum gekomen en heb PHP geleerd. Toen ik PHP kende ben ik weer goed JS gaan leren en nu ben ik me aan het verdiepen in Ruby. Tussendoor heb ik me nog bezig gehouden met SEO.

Wat is het doel van deze blog?

Met deze blog wil ik jullie laten nadenken over HTML, CSS, JS, PHP en SEO. Ik heb graag een mening die net even anders is dan de grootste groep en wil iedereen graag met me mee trekken. Met deze eigenschap probeer ik jullie, lezers, tot een echte goede developer te maken die na denkt over alles wat hij doet.

Maar ook voor de beginnende developer wil ik hier wat tutorials plaatsen, zodat ze leren scripten.

Hello World?

Ja, dan laat ik hier toch het Hello World script zien in diverse talen. Aan jou de taak om de taal te herkennen!

1
document.write('Hello World');
1
echo 'Hello World';
1
2
3
4
def sayHello name
    return "Hello {name}"
end
print sayHello World; // even een functie gemaakt, om de taal te laten zien
1
<h1>Hello World</h1>
1
2
3
4
body::after
{
    content: 'Hello World';
}

comments powered by Disqus