Google Maps API V3 - Begin tot eind

Google Maps kent iedereen wel en je kan er geweldige dingen mee doen. Om een Google Maps op jou website te krijgen zul je aan de slag moeten met de API van Google.

In deze blogpost staan links naar 5 artikelen die ik ooit voor een andere website heb geschreven hierover, deze gaan vanaf het begin tot aan de extra’s.

1. De Kaart krijgen

Elk bedrijf wil op zijn website graag laten zien waar het gevestigd is. Hiervoor natuurlijk het best een kaart gebruiken. Google Maps kaarten kun je makkelijk inladen met een iFrame. Maar wat als je meerdere punten wilt die je bijv. beheert vanuit een xml file? En wat als je de kaart naar je eigen wensen wilt aanpassen? In deze tutorial reeks van 5 lessen gaan we kijken hoe we zo’n kaart kunnen krijgen en hoe we dingen kunnen toevoegen en verwijderen.

2. Markers

In de vorige tutorial hebben we een kaart aangemaakt. Maar aan alleen een kaart heb je niet zo heel veel. Daarom leren we in de 2e tutorial van deze reeks hoe we een marker aanmaken. Ook kijken we hoe we de code wat kunnen vereenvoudigen en hoe we meerdere markers aanmaken.

3. Infowindows

In de vorige tutorial hebben we gekeken hoe we markers kunnen maken. En we hebben een functie gemaakt. Vandaag gaan we hier verder op in. We gaan nu geen nieuwe markers meer toevoegen, maar kijken naar tooltips voor markers en hoe we die in onze vorige functie kunnen invoegen.

4. Lijnen en vlakken

Na 2 keer gekeken te hebben naar markers is handig als we nu wat zien over nog een hele handige functie in de API. De lijnen en vakken van marker naar marker. De vorige artikelen vind je hier en hier.

5. Extra’s

In de laatste tutorial uit deze reeks wil ik uitleggen hoe je de kaart naar je eigen wil kan aanpassen. Maar ook ga ik even in op het zelf maken van mooie goede markers.