Webplatform.org gelanceerd

Vanmiddag is WebPlatform.org gelanceerd, de website is een nieuwe samenwerking tussen groten partijen in de ontwikkeling van het web. Het is bedoelt om de grootste en beste documentatie voor het web te worden.

Web Platform zal grote documentatieÂ’s als Mozilla Developers Network en Google Developers combineren, samen met de krachten en kennis van kleinere bedrijven in deze webwereld, om zo de grootste bron van kennis en tutorials te worden voor beginners en ervaren mensen.

WebPlatform is opgericht door W3C en wordt momenteel beheerd door 10 ‘stewards’, de naam voor beheerders op WebPlatform. Deze zijn: Adobe, Apple, Facebook, Google, HP, MicroSoft, Mozilla, Nokia en Opera.

Alpha

De documentatie is momenteel in alpha fase en er zal nog veel werk verricht moeten worden om de documentatie groots te maken, maar de plannen zijn goed. De meeste tutorials van MDN zullen worden overgenomen en veel andere bedrijven hebben mannen binnen gebracht om mee te helpen.

Ook jij kunt helpen!

WebPlatform is een open source wiki systeem waardoor iedereen kan helpen. Zie je een fout of wil je iets nieuws documenteren? Dan kun je dat doen! Het zal dan gecontroleerd worden door de stewards en vervolgens online komen.

Ban W3schools

W3Schools is tot nu toe altijd de meest bekende en uitgebreide documentatie geweest voor beginners. Helaas staat W3Schools vol met fouten en wordt het altijd in verband gebracht met W3C, iets wat niet zo is. WebPlatform wordt waarschijnlijk een van de eerste documentaties die kan opboksen tegen W3Schools.

Ook zal het de eerste persoonvriendelijke documentatie van W3C worden. Hierdoor zal het minder waarschijnlijk worden dat er verwarring optreedt tussen de relatie W3C <> W3Schools

comments powered by Disqus