Community: Bedankt!

Het is vandaag weer kerst. Tijd om na te denken over wat je dit jaar gedaan hebt, wat je volgend jaar wilt doen en wie je allemaal moet bedanken.

Open source bedankt

Webdevelopment kost geld, daar is Chris Coyier achter gekomen. Ik ben het daar niet mee eens. Naast een lap-top van 6 jaar oud heb ik namelijk nog 0 euro besteed aan webdevelopment.

Open source is naar mijn mening het hoogtepunt in de developwereld. Ik gebruik, nee wij gebruiken, het veel. Bekijk deze website alleen al: Hij draait op WordPress, die vervolgens weer plugins als Wysija en Organize Series. De template heb ik gemaakt in de gratis vim editor, uitgebreid met enkele open source plugins. Ik gebruik GIT als version controll systeem. De website is gratis aangeboden door Boeve Webdesign en mijn berichten schrijf ik in WordPad.

Het volgende design is gemaakt met Inuit.css en gebruikt Sass als CSS preprocessor.

Mijn kennis doe ik op door gratis blogs en gratis video's van conferenties of bijv. Google Developers.

Daarnaast ben ik dagelijks bezig met het Symfony2 Framework, de documentatie en alles wat eromheen zit, de helft van mijn dag allemaal aan open source, heerlijk!

Lezers bedankt

Maar ook jij, jij de lezer, wil ik bedanken voor het lezen van mijn blog! Na 2 maanden afwezigheid van blog artikelen hebben jullie het gemiddelde van 40 bezoekers per dag en 80 (spam) reacties goed vast gehouden.

Prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Ik wens jullie allemaal een prettig kerstfeest vandaag en morgen. De wereld is niet geëndigd dus veel succes in 2013! Mijn goede voornemens ga je in de loop naar het oude jaar nog wel lezen.

comments powered by Disqus